Enzimek
Érdekes tudnivalók
Az enzimek bio-alapú tisztítószerek, amelyek különböző típusú foltokon fejtik ki a hatásukat. Az enzimek különböző típusai különféle foltok és szennyeződések (zsír, keményítő, fehérje stb.) eltávolítására alkalmasak. A Persil formuláiban található enzimek katalizátorként működnek, és többször is kifejtik a hatásukat a mosási ciklus során annak érdekében, hogy az összes szennyeződésrészecskét eltávolítsák. Akár alacsony hőmérsékleten is. Az enzimeket a mosó- és tisztítószerekről szóló uniós rendelet értelmében koncentrációjuktól függetlenül fel kell tüntetni a csomagoláson.
További információ a Persil enzimjeiről
A Persil formuláiban elsősorban proteázok, amilázok és cellulázok fordulnak elő:
Proteázok
Eltávolítják a fehérjékből – például tojásból, vérből és tejből – származó foltokat
Amilázok
Eltávolítják a cukorból és keményítőből – például tésztából, burgonyából, rizsből és gabonafélékből – származó foltokat
Cellulázok
Simábbá teszik a textilt, valamint fehérítő, színápoló és bolyhosodásgátló hatással bírnak
Hogyan használjuk az enzimeket?
A Persil fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy olyan korszerű enzimeket alakítson ki, amelyek igazodnak a társadalom változó szokásaihoz, és az újabb típusú foltokat is eredményesen távolítsák el. A hidegen aktiválódó enzimek emellett segítenek a foltok eltávolításában már alacsony, akár 20 vagy 30 ° °C-os mosási hőmérsékleten.